Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EN – Zero Emisii | January 18, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Consultare publica pentru Strategia energetica 2014-2035 - EN - Zero Emisii

Consultare publica pentru Strategia energetica 2014-2035

Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei a lansat un dialog la nivelul stakeholderilor din sectorul energetic in vederea elaborarii unei strategii energetice nationale aplicabile in intervalul 2014-2035.

Autoritatea a publicat un prim set de intrebari ale caror raspunsuri vor fi utilizate la definirea elementelor principale ale viitoarei strategii.

Sunt invitati sa raspunda reprezentantii consumatorilor, producatorilor si altor operatori din industria energetica, cei ai mediului academic, ai societatii civile, ai autoritatilor publice locale si centrale, precum si reprezentanti ai partidelor politice parlamentare.

Raspunsurile se pot trimite pana la data de 4 aprilie 2014, la adresa de email: consultare.publica@energie.gov.ro.

Documentul este disponibil pe site-ul Departamentului de Energie.

Intrebari

1. Care credeti ca ar fi cele mai importante trei masuri pentru atragerea investitiilor in sectorul energetic romanesc?

2. Care credeti ca ar trebui sa fie rolul statului in sectorul energetic romanesc?

3. Care considerati ca ar trebui sa fie obiectivele externe ale politicii energetice romanesti?

4. Cum ar putea sectorul energetic romanesc sa contribuie intr-un mod sustenabil la reindustrializarea Romaniei?

5. Credeti ca paradigma politicii energetice a Romaniei ar trebui schimbata, in ceea ce priveste orientarea primordiala catre un consum mai eficient? Cum credeti ca ar putea fi facut acest lucru?

6. Care considerati ca va fi evolutia cererii de energie electrica, gaze naturale si carburanti in perioada 2014 – 2035 in Romania? In masura in care puteti, am aprecia si transmiterea algoritmului folosit in acest proces de calculare.

7. Care considerati ca ar trebui sa fie abordarea strategica a statului roman in privinta incalzirii populatiei? De ce recomandati aceasta solutie/aceste solutii?

8. Credeti in potentialul Romaniei de a deveni un furnizor regional de energie? Cum ar putea Romania sa-si valorifice acest potential?

9. Considerati ca promovarea tehnologiilor de producere a energiei cu emisii scazute de gaze cu efect de sera ar trebui sa se faca printr-un sistem unitar sau printr-un sistem aplicat fiecarei tehnologii in parte?

10. Care considerati ca ar putea fi rolul carbunelui in viitorul mix energetic romanesc?

Submit a Comment