Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EN – Zero Emisii | January 18, 2018

Scroll to top

Top

Noutati - EN - Zero Emisii

The latest news for your enjoyment.

Raport de monitoizare a legislatiei

May 12, 2014 |

Rapoartele de monitorizare a legislatiei reprezinta analiza actelor de reglementare emise de catre Parlamentul Romaniei si de catre Guvernul Romaniei in perioada 15 septembrie 2013 – 31 decembrie 2013 si care au impact asupra domeniilor vizate prin proiect: energie, transport, … Read More

Evaluarea politicilor verzi in industrie – Experienta Indiei

April 30, 2014 |

Institutul International pentru Dezvoltare Durabila (International Institute for Sustainable Development – IISD), a publicat un raport de evauare a politicilor publice vezi in industrie. Raportul (Evaluarea politicilor verzi in industrie – Experienta Indiei) se concentraza asupra sectoarelor eolian si solar … Read More

Planul danez pentru politici in domeniul climei. Catre o societate cu emisii reduse de carbon

April 29, 2014 |

Danemarca s-a angajat la indeplinirea unui obiectiv ambitios si obligatoriu pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera pana in anul 2020. Acest obiectiv este cel mai ambitios in Uniunea Europeana: pana in anul 2020, Danemarca trebuie sa-si diminueze … Read More

Radiografia directiei socio-economice si de mediu din Romania

April 18, 2014 |

”Radiografia” este rezultatul analizei chestionarelor aplicate pentru selectarea membrilor grupului de lucru si elaborarea a politicilor de mediu din cadrul proiectului: „Spre o Economie Verde cu Emisii Reduse de CO2” (SEVER CO2).

Documentul reprezinta o analiza a modului în care … Read More

Achizitiilor Publice Ecologice in Romania – Studiu

March 28, 2014 |

Pentru crearea unei piete de produse ecologice in Romania si pentru responsabilizarea cheltuielilor publice este necesara o Lege a Achizitiilor Publice Verzi si un Plan Multianual pentru Achizitii Verzi  in Romania.

Un procent de 20% de achizitii ecologice din totalul … Read More

Circa 35% din energia platita de romani reprezinta pierderi

March 24, 2014 |

Romania este a treia tara ca intensitate energetica din Europa, cu pierderi ce reprezinta mai mult de 35% din consumul final de energie, a declarat prof. dr. ing. Aureliu Leca, din partea Asociatiei Romane pentru Promovarea Eficientei Energetice (ARPEE), in cadrul seminarului Energie – Schimbari Climatice Europa 2030”, organizat de Fundatia TERRA Mileniul III.

Mai mult

O noua versiune a Acordului de Parteneriat

March 21, 2014 |

Ministerul Fondurilor Europene a publicat, spre dezbatere publica, a doua versiune actualizata a Acordului de Parteneriat 2014-2020.

Mai mult

IMM-urile devin mai verzi pentru a fi competitive

March 21, 2014 |

Intreprinderile europene mici si mijlocii (IMM) au creat mai multe joburi verzi, si-au imbunatatit eficienta resurselor si au contribuit la tranzitia catre o economie cu emisii reduse de carbon in anul 2013, potrivit unui sondaj Eurobarometru realizat de Comisia Europeana.

Mai mult

Consultare publica pentru Strategia energetica 2014-2035

March 21, 2014 |

Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei a lansat un dialog la nivelul stakeholderilor din sectorul energetic in vederea elaborarii unei strategii energetice nationale aplicabile in intervalul 2014-2035.

Mai mult

Plus 2 Celsius – documentar despre adaptarea la schimbarile climatice

March 20, 2014 |

Ce sunt schimbarile climatice si cum se fac simtite in tara noastra? Pe cine afecteaza? Cum ne putem apara de astfel de fenomene? Pot fi o amenintare, sau sunt un stadiu in evolutia Terrei? – sunt cateva … Read More